Prvi literarni konkurs za kratku priču

Prvi literarni konkurs za kratku priču

Povodom Međunarodnog dana pismenosti* koji se svake godine obeležava 8. septembra, Devar je osmislio ovaj lep, ali i koristan konkurs za decu osnovce. Bližu saradnju ostvarili smo sa Osnovnom školom "Rastko Nemanjić - Sveti Sava" iz Nove Pazove, i znamo da će đaci te škole sigurno učestvovati, i da ćemo imati pravičan i stručan žiri koji će činiti profesori jezika predvođeni Milicom Ivković Čubrilo. Međutim, to ne znači da osnovci cele Srbije ne mogu učestvovati ravnopravno na ovom konkursu.

Opšti uslovi učešća

Pravo učešća imaju sva deca osnovci, bez obzira na razred. Konkurs simbolično objavljujemo 8. septembra kada se obeležava Međunarodni dan pismenosti, i trajaće mesec dana, do 8. oktobra.

Znači, radove šaljete od 8.09. do 08.10., a svečano proglašenje pobednika biće na Dečijem sajmu koji se održava od 11-13. oktobra u Beogradu. Proglašenje će biti i u uživo prenosu na društvenim mrežama. Dodeljujemo 2 nagrade. Najbolji rad po oceni stručnog žirija, koji će činiti profesori srpskog jezika, i rad koji bude imao najviše *lajkova i komentara na društvenoj mreži Facebook/stranica @DevarSrbija

Svaki rad treba da sadrži ime, prezime, razred. Rad mora biti napisan fontom Times New Roman, veličine 12, proreda 1, na 1 strani a4 formata, u formi proze. Jedan učenik piše jedan rad.

Svi radovi dostavljaju se isključivo elektronski na adresu: konkurs@devar.rs I svi pišemo na teme:

"Mobilnim šaljem samo lepe poruke" "Poštujem drugare na društvenim mrežama“ "Mobilni telefon - moj najbolji drug?"

Uz rad, obavezno poslati potpisanu od strane roditelja saglasnost za objavljivanje radova na društvenim mrežama. (saglasnost preuzeti u prilogu).

Devar vam želi puno sreće u predstojećem konkursu, I nada se da ćete se uvek sećati dana pismenosti i negovati svoj maternji jezik.

Dostava je besplatna za sve kupovine preko 2500RSD

Postani član našeg LOYALTY kluba i ostvari dodatne pogodnosti!